Què és Recollida2011?

Eduard Motos presentant el projecte a una parella

La Recollida2011 és una iniciativa ciutadana que recull idees per millorar Montcada i Reixac. La fi de fer públiques les idees anònimes de diversos públics vinculats a la localitat permet fomentar una visió integral de les oportunitats del territori a partir de l’esperit crític i de la reflexió personal i lliure de cadascú.

Jose Gómez recollint les idees d’una veïna

Entre les idees recollides fins i tot n’apareixen de contradictòries. La llibertat d’expressió i el respecte marquen el recorregut del projecte. Des del passat 29 de novembre, s’han realitzat entrevistes en persona a la ciutadania, als comerciants, a les empreses, a les indústries i a més de 50 entitats. També s’han fet pluges d’idees als instituts i als centres cívics, i fins i tot per iniciativa d’una escola s’ha col·locat una urna per als seus alumnes.

Maribel Campos camí cap a diferents zones del municipi

Tot plegat és una activitat pràcticament diària de dilluns a diumenge, per aconseguir la integració de tota la localitat montcadenca, des de Can Cuiàs fins a l’Estany de Gallecs i des del Bosc d’en Vilaró fins a Terra Nostra. Per tot el terme municipal i seguim treballant per aquesta causa.

Al mateix temps, la Recollida2011 és present a les xarxes socials, per explicar el dia a dia, per facilitar el contacte i poder ampliar el nombre d’idees rebudes. Es van publicant amb opció a comentaris, les idees recollides i diferents fotografies i vídeos amb el mateix l’objectiu comú: incentivar la imaginació creativa, el debat constructiu i l’acció oportuna. En aquest aspecte, la Recollida2011 és un èxit ja que algunes de les demandes que s’han canalitzat des d’aquí ja són una realitat.

Idees per als montcadencs i montcadenques d’avui i de demà.

A part de les idees relacionades en la gestió administrativa, també hi ha idees que són oportunitats de negoci, així com propostes diverses que ajudarien el dia a dia dels ciutadans i del teixit associatiu. Idees que fins i tot poden beneficiar els municipis dels voltants. Tot un ventall de possibilitats sobre el futur desitjat que si el compartim, pot començar avui.

Exemplars del “Llistat d’idees”

Ja és, a les vostres mans, la primera edició de les idees recollides sota el títol: “Llistat d’idees” a la biblioteca de la Fundació Cultural Montcada. Pròximament, s’espera entregar dos exemplars per a les dues biblioteques públiques de Montcada i Reixac. En breu, es disposarà d’una segona edició amb totes les idees recollides al llarg d’aquests mesos de feina voluntària. La Recollida2011 no acaba aquí, ara cerquem també idees per millorar altres pobles i ciutats des de una nova web: www.cycleofideas.com